4 Ekim 2009 Pazar

Erhan Telli - Halil Özer senaryosunun arkasında ne var?

Habertürk Spor Eki, çok başarılı bulduğum ve çıktığından beri takdir ettiğim bir ek. Lakin, son 1 ayda Milliyet Gazetesi'nde muhabirken de, Halil Özer-Cüneyt Karakaya çizgisini takip eden, yani Galatasaray'ı karıştırmak adına yalan yanlış haberler yapan Erhan Telli'nin ısrarla Rijkaard'la uğraşmaya başlaması ve bu uğraşının arzettiği suni görünümle mutlaka bir yerlerden tetikleniyor izlenimi uyandırması, Habertürk spor ekinden soğutmaya başladı.

Erhan Telli, önce Bilgin Gökberk'in köşesinden ayar verdiği yazısında özetlediği haliyle, Rijkaard'la şu şekilde uğraşmaya başladı:
"..Meğer antrenmanların bazılarına Rijkaard çıkmıyormuş, Fatih Hoca’nın yaptırdığı, 'kaptan köşkünü' andıran odadan seyrediyormuş, bazılarına yarısından itibaren katılıyormuş, pencereden bir işaretle, kondisyoner Carlos'a 'sen ısıtmaya başla, ben geliyorum' diyen hoca, daha sonra diğer kondisyoner Pujol ile teknik çalışmaları yaptırıp, yardımcısı Neeskens ile taktik antrenmana geçiyormuş, ya yukarıdan, ya da soyunma odasının önündeki bölgeden seyrederken antrenmanı zaman zaman bir-iki uyarıda bulunup, tekrar çıkıyormuş Rijkaard sahadan...
... Rijkaard'ın odasında antrenmanı GS TV'den seyrettiğine dair espiriler bile yapıyormuş futbolcular..." (Bilgin Gökberk'in yazısının tam metni http://www.radyospor.com/Article.aspx?ID=101)

Sonrasında bu konuda aldığı ayardan şaşkına dönen Telli, klasik Türk spor basını muhabirleri, yani hani aslında basında yer alamasalar, Laleli'de deri mont satmaktan öte bir şey yapamayacak olan kişiler gibi, hatasını anlamak yerine daha da saldırganlaşmaya başladı. Rijkaard'ın Milan'a gideceğini iddia etmeye başladı bu sefer Telli.. Sanki çok zeki bir senaryoymuş gibi, bunun peşine takılmış durumda şimdi de.. İddialarını güçlendirmek için de, Rijkaard'ın sözleşmesinin 1+1 yıllık olduğunu iddia ediyor bir kaç gündür..

Bununla da yetinmiyor Habertürk spor eki.. Sürekli Elano'yu sorguluyor.. Galatasaray'da düşüşün sebebi ne? şeklinde forumlar düzenliyor ve baş sorumlu olarak Elano'yu işaret ediyor..

Velhasıl-ı kelam, alınan iki beraberlikle birlikte, yılların Fenerbahçeli "embedded" gazetecisi Halil Özer önderliğinde sergilenen, 1980'lerin spor gazeteciliği, uydurma haberlerle, takım içine nifak koyma çabalarıyla, taraftarlar arasında acaba yaratma güdüleriyle devam ediyor..

Benim anlayamadığım, bu gazetenin başında yer alan Fatih Altaylı'nın buna nasıl izin verdiği.. Muhtemelen bu durumda da bir kongre hesaplaşması var.. Galatasaray'ın acar muhabirleriyle arası iyi olan, "lisenin gururu" Adnan Öztürk, anlaşılan odur ki, bu sefer de yine adaylığını koyar gibi yapacak.. Koyar gibi yapacak diyorum, zira biliyorsunuz ki bu beyefendi kongrelerden hemen önce caymasıyla ünlü.. Adnan Polat'ın geçen sene kaçan şampiyonluğa rağmen kredisinin yüksek oluşu ve Rijkaard'ı getirmesiyle yakaladığı pozitif havadan rahatsız olan bu Galatasaraylıların (!) anlaşılıyor ki, başka taktikleri devreye girmeye başladı. Elimde hiç bir kanıtım yok ama, ortadaki verilerle bu taktiklere alet olmuş gözüken Fatih Altaylı'ya bu durumu hiç yakıştıramıyorum..

2 yorum:

koala dedi ki...

Fatih Altaylı gazete satmaya çalışıyor. Umurunda olduğunu mu düşünüyorsun Galatasaray'ın.

4 Ekim 2009 13:45
Unknown dedi ki...

Galatasaray yönetimi yalanlamaktan başka bir iş yapıyormu? Rijkaard’ın sezon sonunda avrupa’da isim yapmış bir takıma gideceğini herkes çok çok iyi biliyor. Adam bu sene boş durmayayım parayı götüreyim diye geldi galatasarayın başına…Ayhanlarla, mustafa sarplarla, mehmet topallarla mı tutacaklar yoksa yarım nonda avrupa da dışlanmış baros işi bitmiş kewell’la mı? Niye Galatasaray yönetimi görev süresi mart ayında bitecek olmasına rağmen önümüzdeki 5 yılı sattığını açıklamıyor. Olmayan stadın localarını bile sattı. Ve gelen paralar bitti, bundan sonra ne satacaksınız? Yok birlik beraberlikmişte oymuş buymuş? Ya taraftara gazetecileri hedef göstereceğinize adam gibi yöneticiliğinizi yapın akıl var, mantık var Rijkaard sizin kafanızdaki yöneticilerle 5 sene yanyana dururmu? Para desen yok. Kadro kalitesi yok. Daha stoperin yok senin hala daha hayal dünyasında basında yazılan bütün haberler yurtdışında da konuşulmaktadır. Adamlar Rijkaard’ın Galatasaray’a sadece para için geldiğini ve yıllık 5 milyon euro gibi uçuk bir rakamı dünyanın hiçbir takımında alamayacağını da yazıyorlar. Asıl geçmişte cebinden paralar verip bu takımı şampiyon yapan adamlara ayıp ediyorsunuz. Önümüzdeki 5 yılı satıp bugün yiyorsunuz, yarını hiç düşünmeden aldığın tek adam Keita eee sonra sanki bütün kupaları kazanmış gibi havalarda dolaşıyorsunuz. Özellikle Haldun Üstünel varya onun havası kime hiç anlaşmış değilim. galatasarayın parası ile para atıyor herif. Mart ayında görüşürüz. Unutmayın şimdi dışladığınız gazeteciler gün gelir, sizi kötü etkiler. Boşuna dememişler keser döner, sap döner gün gelir hesap döner diye…

13 Ekim 2009 13:01