Denizli maçından korkulur mu?


Soru: Bu sene hükmen kazandığı Ankaraspor maçı hariç, galibiyeti olmayan; yoğun kış koşullarının yaşandığı günlerde, maç yapılabilecek en güzel zeminlerden birine sahip olan, taraftarı aşırı ateşli olmayan Denizlispor'a karşı yarın oynayacağımız maç öncesi korkulur mu?

Cevap veriyorum. Evet, ben korkuyorum. Bir Galatasaray klasiği olan, rahat maçlarda takılmaktan öte, beni korkutan, bu hafta boyu yaşadığımız transfer çılgınlığı ve konsantrasyon kaybı. Kimse Denizlispor maçını konuşmadı; kim sakat, kim kimin yerinde oynayacak ilgilenilmedi. Varsa yoksa yeni gelen/gelecek isimler. Taraftarın yaşadığı bu kafa karışıklığını, hafta boyu Galatasaraylı futbolcuların da hissettiğine inanıyorum.

Bir de elbette, rakibi küçük görme klasiğinin yaşanacağından emin olabiliriz. Nitekim hafta içi Caner Erkin, GSTV'ye verdiği röportajda, "Denizlispor'u çok rahat yeneceğimizi düşünüyorum" dedi. Çok tehlikeli sözler bunlar ve umarım bütün 11 bu fikri taşımıyordur kafasında.

Bütün bunlara, takımın yeni bir forvet Jo ile belki ilk kez maçın başından beri oynayacak olması, Keita'nın dönmemesi, Dos Santos'un hazır olmaması ve Denizlispor'un da ligde kalmasını sağlayacak seriyi yakalayabilmek adına son kurşununu atacak olması gibi etkenler de eklenince, ben oldukça zorlu bir mücadele bekliyorum.

Umarım kazanırız; ancak ciddi olmakta fayda var.
Devamı