Fenerbahçe Ankara'da asla kaybetmez

Çok şaşkın bir biçimde bir kaç haftadır, Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında puan kaybedeceğini sanan saf insanları izliyorum, dinliyorum. Bursaspor Teknik Direktörü ciddi ciddi Fener'in bu maçta puan kaybı yapacağını düşünüyor örneğin.. Öylesine bir hava yaratıldı ki, sanki Ankaragücü bildiğiniz Barcelona.. Taraftarlarının Bursa sevgisi ise Fener'i yenmeleri için futbolcular üzerinde ekstra motivasyon oluşturacak.

Kim takar 06-16 kardeşliğini oysa ki o diyarlarda.. Aksine, asıl motivasyon, yaratılan bu havanın etkisiyle, maçı inanılmaz şekilde önemseyen, Devler Ligi finali oynayacakmışcasına bu maça hazırlanan Fenerbahçe camiası üzerinde oluşmuştur. Hal böyleyken, bu maçı rakibinden çok daha fazla isteyen iki takımdan, daha çok isteyeni bir de diğerine göre aşırı kaliteliyse, bu maçtan puan kaybı yapma ihtimali oldukça düşüktür..

Kimse bu maçı 14 Mayıs 2006 Denizlispor maçıyla da karşılaştırmasın. Orda genel kamuoyu beklentisi, şu andaki beklentinin aksine Fenerbahçe'nin Denizli'de asla puan kaybetmeyeceği yönündeydi. Üstüne üstlük Denizlispor, kendi canı için oynuyordu, herhangi bir "kardeşi" için değil.. Şu anda ise, suni bir kardeşlik temelinde, bu maçtan puan kaybı bekleyen bir Bursaspor var. Yine aksine, bu maçın zor geçeceğini kafasına kazımış bir Fenerbahçe.

Bu anlamda, bu maçta sürpriz olmayacaktır. Galatasaray'ı yendiğinde şampiyon oldu dediğimiz Fenerbahçe, tüm unsurlarıyla şampiyonluğa hazırdır. Bunun en güzel örneği de, haftalardır dile getirdiğimiz yönetim becerilerine, taraftarlarının eklediği, Ankaragücü maçı öncesinde oy tehditi yaparak Melih Gökçek'i can evinden vurmalarıdır. Artık Ankaragücü tarafında da, bu maçı gerçekten Ankaragücü'nün kazanmasını istemeyen bir Onursal Başkan var..

Bu manada, legal-illegal tüm dış unsurlar, yönetim, taraftar ve son haftalardaki futbolcu bütünleşmesiyle, şampiyonluk için gerekli herşeyi yapan tek takım Fenerbahçe'dir bu sene ve muhtemelen de olacaktır..

Ankara 19 Mayıs'ta genelde Alex gol atar; bu maç da muhtemelen öyle olacaktır..
Devamı