Lig TV'nin bilinçaltlarına oynayan terbiyesizliği

6 maç yayınladı yayıncı kuruluş bu haftasonu aynı anda..

Öncelikle bunu büyük başarı olarak sundular. Doğrudur, Türkiye açısından nadir bir durumdur ve tebrik ederiz. Ancak şunu da belirtmeden geçmemek lazım; bugün sürekli ligin "marka değeri"ne göndermede bulunanların, ligin marka değerini etkileyen, yurtdışına özet görüntüleri pazarlayamamalarındaki etkenlerden biri olan, hala Anadolu maçlarını biri pilot, biri kale arkası iki kameradan 25 sene öncesinin TRT görüntüleriyle çekmelerinin de yeni yayın ihalesiyle son bulması gerektiğinin farkında olmaları gerekir. Zira yeni yayın ihalesine mutlaka, tüm maçların naklen yayınlanmasa da, naklen yayınlanmış gibi çok kamerayla çekimi konusunda madde konulmalıdır. O yüzden bugün çok büyük olaymış gibi sundukları hadiseyi, yakında 34 maçın 34'ünde de yapmak zorunda kalabilirler, hazırlıklı olsunlar..

Bu girizgahtan sonra asıl meramıma geçeyim. Maçlar öncesinde, ligde sıralama şu şekildeydi:

1. Sivasspor
2. BJK
3. TS
4. GS
5. FB


Bakalım maçlar hangi mantığa göre kanallara dağıtıldı?

1. Sivasspor'un maçı, 1. futbol kanalı olan LigTv, kanal 77.
2. BJK'nin maçı, 2. futbol kanalı olan Spormax, kanal 78.

Buraya kadar mantık doğru. Tebrikler Lig TV. BJK, Sivasspor'dan büyük takım diye kayırmacılık yapmayıp liderin maçını ana kanalınızdan yayınladınız. Bu mantığa göre sıralamanın şu şekilde devam etmesini bekleriz değil mi?

3. Trabzonspor'un maçı, 3. futbol kanalı olan, kanal 201.
4. Galatasaray'in maçı, 4. futbol kanalı olan, kanal 202.
5. Fenerbahçe'nin maçı, 5. futbol kanalı olan, kanal 203.

Ancak böyle olmuyor. Hep yapıldığı gibi, hangi mantığa, hangi yazılı kurala dayanılarak yapıldığı belli olmadan, Fenerbahçe 201. kanala konuyor. Galatasaray olması gerektiği yerde, Trabzonspor ise arkaya atılıyor. Madem Trabzon'u arkaya atacaksınız, ne hakla Fenerbahçe'yi 201. kanala koyuyorsunuz? Bu "bilinçaltındaki" Fenerbahçe daha büyük takım göndermesini yapma hakkını size kim veriyor?

Bir çoğunuz takıldığın şeye bak diyeceksiniz, ancak şeytan ayrıntıda gizlidir. Fenerbahçe taraftarı senelerdir bu tarz ayrıntılara verdikleri tepkilerle yayıncı kuruluşu yola getiriyorlar. Ancak biz her zaman olduğu gibi vakurlukla, ne olacak canım, ha 201, ha 202 diyoruz. Oysa sinek küçük ama mide bulandırıyor.

İsteğim, Galatasaray'a ayrıcalık yapılması değil. Ancak tamamen keyfe keder uygulamalarla Galatasaray'in basit bir kanal sıralamasında dahi geriye düşürülmesine tahammül edemem, etmemeliyiz. Çünkü Galatasaray'i kendi değerlerine göre sıralamak kimsenin haddi değildir!
Devamı

Mustafa Sarp


1980 doğumlu, Bursasporlu futbolcu.

Benim için anlamı ise beni tanıyanların bildiği üzere, çok büyük. 

Mustafa Sarp benim için bir simge. 

Mustafa Sarp'ın Galatasaray'a alındığı gün, benim için Galatasaray'in Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ı haline geldiğinin tescillendiği gün olacak. 

Mustafa Sarp'ın Galatasaray'a alındığı gün, benim için hala içimde bir umut olarak yaşamaya devam eden, bu klüp benliğindeki sürekli ileriyi düşünen vizyonunu kaybetmedi düşüncesinin yitip gittiği gün olacak. 

Mustafa Sarp'ın Galatasaray'a alındığı gün, benim Galatasaray'ın Bülent Korkmaz'lı ya da Bülent Korkmaz'sız, Erciyessporlu Bülent Korkmaz kafasıyla hareket etmeye devam ettiğinin kanıtı olacak.

Mustafa Sarp benim için bir simge.

Kendisinden özür diliyorum. Belki de çok başarılı olacaktır yedek bir futbolcu olarak. Bilemeyiz. Ama benim için simgesel olarak, Mustafa Sarp'in alındığı gün 2009-10 sezonuna dair umutlarımın da törpülendiği gün olacak. 
Devamı