Yakışmış..!


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in dün MÜSİAD üyelerini kabulünden bir kare. 

Cemil Çiçek, Fenerbahçe logolu kravat takıyor. 

Özel günlerinizde isterseniz sarı-lacivert şapka, beyaz şort, üstüne de sarı-lacivert çubuklu forma da giyebilirsiniz sayın Bakan. Ancak, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı sıfatıyla bulunduğunuz bir ortamda, Fenerbahçe logolu kravatla yer alamazsınız. İsterseniz sarı-lacivert kravat takın yine, kimse bir şey diyemez. Ama orada göreviniz itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorsunuz, Fenerbahçe Spor Kulübünü değil, dolayısıyla o logolu kravatın boynunuzda yeri olmamalı..

Yıllar önce Mesut Yılmaz Başbakanken özel konutunda, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamak amaçlı büyük bir bayrak astırması çok eleştiri almıştı. 

Sonrasında, Fenerbahçe'nin hakkını savunmak pahasına, Trabzon'u karşısına alan, hatta 2004 seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanlığını kaybeden, Futbol Federasyonu seçimlerine birebir karışarak kendi arkadaşını başkan seçtiren bir Başbakan'a alıştı Türkiye..

ve 1. Ordu Komutanı iken, demirleri sarı-laciverte boyatan, Genelkurmay Başkanı olduğunda her Fenerbahçe maçında arz-ı endam eden, hatta daha ileriye gidip Galatasaray-Ankaragücü maçına gidip, bugün Ankaragücü'nü destekliyorum deme gereksizliğini gösteren komutanlara da..

Şimdi de resmi görevini ifa ederken Fenerbahçe logolu kravatlı Bakanlar..

Zamanında "Sandıkta görüşürüz Mesut Bey" temalı pankart açanlar, samimilerse, bugün de siyasetin ama Federasyonları kendi eliyle belirlemesine, ama spor kulubü logolu kravatlar takmasına, aynı tepkiyi verebilmelidir. 
Devamı