Galatasaray Taraftarının Hürriyet'i Protestosu İşe Yaradı mı?

Ercan Saatçi'nin malum videosu 31 Ekim gecesi düştü Internet'e.. Ertesi günden itibaren, Hürriyet'i boykot çağrıları başladı Galatasaray taraftarları arasında.

Bu çağrıların etkili olup olmadığını görmek için tiraj raporlarını bekliyordum. Sonunda ilgili döneme ait raporlar geldi.

Hürriyet 02.11 - 08.11 tarihleri arasında, 456.287 adet satmış. Bir önceki haftanın, yani 26.10 - 01.11 tarihleri arasının satış rakamı ise 473.192..

Yani, Galatasaray taraftarlarının boykot çağrısından sonra, Hürriyet'in ilk hafta tirajında, 16.905 adet bir eksiklik oluşmuş. Yüzde 3.5'luk bu düşüş az gibi gözükebilir. Ancak, burda değerlendirilmesi gereken, Hürriyet alan Galatasaray taraftarları arasında Hürriyet almaktan vazgeçenlerin yüzdesi olmalıdır. Bunun söz konusu yüzde 3.5'tan daha fazla olduğu aşikar; ancak elbette elimizde böyle bir veri olmadığından sadece tahmin edebiliriz..

Öte yandan, Radikal'in 40 bin, Cumhuriyet'in 58 bin sattığı düşünülürse bu yaklaşık 17 bin adetlik tiraj kaybı yine de küçümsenmemeli.

Bundan sonra yapmak gereken, bu boykotu uygulamayanlara da yaymak ve uygulayanların da uygulamalarından vazgeçmemeleri adına farkındalığı sürekli gündemde tutmaktır..
Devamı