Hele bir sor ki niye?

Erkek güzeli Sefil Bilo filminin meşhur repliğidir. Şener Şen her seferinde dolandırdığı, aldattığı, perişan ettiği Bilo'yu, o sinirli bir şekilde yakasına yapıştığında, yaptım ama niye yaptım, hele bir sor ki niye cümlesiyle yatıştırır, sonrasında da yine ikna eder..

Bizim Başbakanımızın durumunu da buna benzetiyorum.. Her felaketten sonra, oldu, oldu ama hele bir sor ki niye oldu kıvamında cevaplarıyla kamuoyunu uyutuyor ve gelen bir kaç cılız tepkiden sonra, her şey unutuluyor.. Oylar yüzde 40'larda seyretmeye devam ediyor..

15 senedir, Refah Partisi - Fazilet Partisi - AKP çizgisinde yönetilen bir şehrin, 15 sene önce Belediye Başkanlığını yaptığın bir şehrin, o zamanlar da var olan bir sorunu, bugün 30 can alıyorsa, dünyanın hiç bir yerinde hiç bir sorumlu görevde kalamaz..

Ama bizde her şey takdir-i ilahi..

Kötü olan, bu şekilde bir kamuoyu baskısının da oluşmamış olması.. Başbakan yine gereğini yapmaz; ama kamuoyu bastırır.. Maalesef bu resim de ortada yok.

Bakalım.. Bir gün Sefil Bilo'nun da filmin sonunda aklının başına geldiği gibi bu millet de gerçekleri görecek, ama ne zaman?
Devamı