27 Eylül 2009 Pazar

Tarafsız (!) Rıdvan!

Maç bitmiş; klasik bir şekilde Rıdvan'ın yüzünde gülücükler açıyor.. O kadar heyecanlanmış ki, heyecandan konuşamıyor, nefes alıp verişi bile farklı..

Başlıyor Rijkaard'a sallamaya.. B planı yokmuş, C planı yokmuş. Burası İspanya'ya benzemezmiş.. Hele Rotterdam'a hiç benzemezmiş.. (İki haftadır sürekli Rotterdam vurgusu yapıyor, Rijkaard'ın bir takımı küme düşürdüğünü yeni öğrenmiş olmalı ki, Rijkaard ezikliğini böyle kusuyor..) Baksınmış Rıza Hoca'ya, nasıl takımın taktiğini maç içerisinde değiştirebiliyormuş..

Buralara kadar anladık; klasik skor yorumcusu olarak, teypten çıkardığı maç sonucuna göre yaptığı klasik yorumlardan biri.. Maç kötü bittiyse, B planı yok, C planı yok hadisesi..İşte dön 4-4-2'ye.. Orta sahanı azalt.. Ya da tersi bittiyse; orta sahanı güçlendirmeliydi vs.. Alıştığımız, klasik, Rıdvan yorumları..

Ama ne zamanki ağzından salyalar akarak, nefesi hızlanarak aşağıdaki yorumu yapıyor, o zaman film kopuyor bende de.. Aynen şöyle diyor bu herkese tarafsız olduğunu yutturmuş şeytan:

"Galatasaray şöyle iyi, böyle iyi.. Ne oldu ha? Kötü oynayan Fenerbahçe 21. İyi oynayan Galatasaray 19. Ha?"

Hani vurguyu anlamadıysanız, bu söylemin sonunda o vurguyla ancak bir de malum el-kol hareketi yapılır; o derece..

Bu adamın hala tarafsız olduğuna inanan varsa, yazık saflığına diyorum..

Ve bu adamın yanında yıllardır oluşturduğu sporun akil adamı kimliğini yokeden Güntekin Onay'a da yol yakınken Rıdvan'ın gölgesinden sıyrıl; orası sana yakışmıyor diyorum..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık, blogda link verdim yazına. Şu herife baktıkça beynime kan sıçrıyor, bu ne biçim bir nefrettir, ne büyük sinsiliktir be.

http://chaogrey.blogspot.com/2009/09/gucunuzu-toplamanz-gerekiyor.html

27 Eylül 2009 22:55
sembolist dedi ki...

Eline kolun asağlık..Dün fener kazanınca ağzı kulaklarına vararak yorum yapan bu tarafsız(?) yorumcu müsveddesi,bugünkü maçtan sonra sevincinden,heyecanından Gs hocasına verdi veriştirdi.Richaaard'ın B blanı yoksa Rıdvanın hiç planı yok,NTV ye kapağı attı,teknik drektörlük başarısı kocaman bir 0,içindeki kompleksleri sıralayı Aziz başkanına selamı çakmakta da son derece usta..

28 Eylül 2009 00:12
father vic dedi ki...

şampiyon olmak için sadece iyi oynamak, iyi kadro kurmak yetmez..bir de psikolojik savaş vermek lazım..aziz yıldırımın 3 sene şampiyonluk sözünden sonra bütün fenerli medya salya saçmaya başladı..özellikle gürcan bilgiç'de açıkça gözüküyor bu durum

http://father-vic.blogspot.com/2009/09/galatasaray-1-1-eskisehirspor.html

28 Eylül 2009 00:59
Adsız dedi ki...

riykaard rotherdamı nasıl düşürmüş adamlar iflas etmişler oyuncular kaçmış sezonun başı bizim hocaya rotherdam başkanı isterseniz siz de bırakın biz verdiğimiz sözleri tutamadık demiş bu bir. iki bu bahsedilen kumarbazın (yukardaki)teknik (adamlık) kariyeri nedir. üç daha 27 hafta var neyin ne olacağı kime(yukardakine) neler gireceği belli olmaz.dört bunların futbol kariyerleri nedir bu ve bunun gibilerin milli takımı ingiltereden her iki maçta kaç gol yemiştir ve bu çok şahsiyetli!arkadaşın avrupa maçlarındaki başarısı nedir ki (acaba kaç maça çıkabilmiş)bunlar otorite kabul edilir beş kuduzlukları geleceği görmelerindendir engelleyemezlerse kaçacak delik arayacaklardır.

28 Eylül 2009 02:52
Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum yorumunuza. Salyalar aktı ağzından. Televizyona doğru giden kumandayı eşim son anda engelledi. Güntekin Onay da bence tarafsız değil. Geçen hafta Galatasaray'ın muhteşem futbolunu överken dün akşam birden şans faktörü ile buralara geldiğimizden bahsetmeye çalıştı. İkiside dün akşamdan itibaren bitmiştir benim için.

28 Eylül 2009 09:18
Sade dedi ki...

bİR fenerrbahceli ile bir beşiktaşlının programında ne bekleniyor ki:D Güntekin Onay'ı bilgisinden dolayı severiz de o da rıdvan gibi sapıtır arada. Ama çokçada rıdvan sapıtır. Normaldir bence zaten fenerbahcelidir. esas anormal olanı hakan ünsal, hakan şükür, hasan şaş'dır.

28 Eylül 2009 13:42
Serkan dedi ki...

Herkes söylenilmesi gerekeni bir güzel söylemiş. Bende sizlerle hemfikir olduğumu söylemek için bu satırları yazıyorum. Dün akşam 3 dk sabredebildim Rıdvan'a. Arada Arda'ya da giydirdi hazımsız.(Frikikleri kullanmasına salladı) Yok her topa atlamaması lazımmış, futbolcuyken frikiklere hiç yanaşmazmış...Sonra sövdüm ve kapattım TV'yi. Bu tür insanları izlememek lazım aslında, izleyip prim vermemek lazım.

28 Eylül 2009 14:35
Mario Jardel dedi ki...

Kendisi usta taktisyen, mtk budapeşte fatihi ya koca rijkaard'ın yanlışlarını görmüş.. Senin neyine be şeytan ? İşte senin gibi adamlar bu durumda allah hangi santraforu gözüne iliştirdiyse onu oyuna koyarken, galibiyette çanakkale geçilmeze dönerken rijkaard gibi adam gibi adamlar taktik disiplini bozmamak için c-d-e-f-ğ planlarına ihtiyaç duymuyor..

28 Eylül 2009 14:36
baha dedi ki...

Ridvan nasil bir insandir bilemem ama cok balli oldugu kesin tum kariyeri boyunca toplasan tam randimanli olarak anca 1.5 sezon oynamistir ama yaninda bir hic oldugu mevkidasi Hasan Sas'tan daha iyi bir futbolcu olarak tanimlanir. Bir kere gol olur dedigi pozisyon golle sonuclaninca adi futbol ulemasina cikmistir. Teknik direktorlugu patlayinca ne oldugu ortaya cikar gibi olmus ama ordan da futboldan anlamaz Aziz Baskan imaji ile siyirmistir.

28 Eylül 2009 14:51
Mario Jardel dedi ki...

Aklıma gelmişken söylemeden geçemiyeceğim.. Güntekin parantezi çok yerinde bir tespit niye ? Geçen haftalarda bilgisinden şüphe etmediğimiz güntekin onay şu an tartışmasız galatasaray'ın en iyisi keita'yı sürekliliği olmayan bir futbolcu olarak yaftaladı.. Keşke biraz açabilseydi bununla neyi kasıt ettiğini ? En azından "keita'da bir devamlılık sorunu var dimi rıdvan hocam ? " demeseydi..

28 Eylül 2009 20:37
Burak dedi ki...

gian hocam bir de şu ahmet çakal için bişeyler karalasan adam resmen fb yalamalığı yapıyor eski hakem etiketiyle. hakemler fb nin hakkını yiyormuş falan filan.

28 Eylül 2009 22:29
Adsız dedi ki...

Şam şeytanı o yaptığı gol olur yorumlarını tribünde herkes yapıyor. Salya sümük ağlamasını unutmayacağım MTK maçından sonra

29 Eylül 2009 18:01