Güçlü Futbolcu Golü Kendine Yazdırır..

2003 yılında Olimpiyat Stadında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını hatırlarsınız..

Hani 2-2 biten..

Hani 70 bin küsür kişinin geldiği ve derbi tarihinin seyirci rekorunun kırıldığı..

Hani Muhittin Boşat'ın son dakikada Luciano'nun eliyle blokladığı topa penaltı vermediği..

Hala mı hatırlamadınız?

O zaman hani Prates'in şutunda, Hakan Şükür'e göre düşünerek vurması sonucu, izleyen herkese göre ise kendisine çarpması sonucu ağlara giden topla bir golün geldiği, Galatasaray'ın Fenerbahçe maçlarında bulduğu nadir şanslı gollerden birinin olduğu maç dersem, kesin hatırlarsınız..

İşte konumuz bu golle ilgili.. Bu gol bildiğiniz gibi, Prates'e değil, Hakan Şükür'e yazılmıştı hemen.. Hala da kayıtlarda öyle yazılıdır. İtirazımız yok buna diyelim ve bu hafta Arda Turan'a yazılan ikinci golü inceleyelim.. Benzer bir şekilde Arda topa vuruyor, top ceza sahasının girişinde dolanan Nonda'ya çarpıp yön değiştiriyor ve ağlara gidiyor.. Gol Nonda'ya yazılmalı değil mi az önceki gole benzerliği nedeniyle?

Hayır tabii ki, Nonda kollarını açmış sola doğru koşarken, kameralar O'na dönmeye bile tenezzül etmeden sağa koşan Arda'ya dönmüştü bile.. Biraz sonra da hoparlörden Turan soyadının anılması gecikmedi.. Kimse de golün kime yazılması gerektiğini tartışmadı bile..

Ee, bir çok alanda olduğu gibi, futbol da, güçlünün, popülerin hakim olduğu ve yüceltildiği bir alan.. O yüzden popüler isimler söz konusu olduğunda içtihat geçerli değil.. O zaman Hakan Şükür "düşünerek" atmıştır golü, şimdi de Arda Turan Nonda'ya çarptırmıştır bilerek.. Tabii yerseniz..
Devamı

Fenerbahçe'de II. Daum Devri

Henüz resmen açıklanmasa da, gelecek sene Fenerbahçe'nin başında Daum olacak. 

Eğer Galatasaray'a gelseydi, çok sevinirdim. Genel olarak beğendiğim, Türkiye'de çok haksız eleştirilere maruz kaldığını düşündüğüm bir teknik adamdır. Fenerbahçe'nin Roland Koch önderliğinde yine maçları 80. dakikalardan sonra çevirecek kondüsyona sahip olabileceğini ve de Daum'un en önemli özelliklerinden biri olaran duran top çalışmaları sonucunda yine eskisi gibi duran toplarda çok gol bulacağını öngörebiliriz..

Lakin, Galatasaray'a gelse çok başarılı olacağını düşündüğüm Daum'un, bu artılarına rağmen Fenerbahçe'ye gelişinde aynı oranda başarılı olabileceğinden emin değilim. Çünkü Daum Galatasaray'da bulabileceği "taze başlangıç" imkanını Fenerbahçe'de bulamayacak. Her hatasında, şu anda bile gelişine muhalif olanlarca yerden yere vurulacak, hataları abartılacak. Tıpkı Terim'in ikinci gelişinde Galatasaraylıların yaşadığı bölünme gibi..

O yüzden Daum, Avrupa başta olmak üzere, hiç hata yapmadan devam etmeli. Örneğin, I. Daum devrinde kendisine kaşların çokça kalkmasına sebep olan Avrupa'daki başarısızlığı nedeniyle, bu sene Avrupa Liginde bir başarısızlık, ligde başarılı giderken dahi, Daum'un senenin sonunu getiremeyeceği olayların başlangıcını oluşturabilir.

Bu manada, ligi tanıması anlamında en risksiz tercih gibi görülen Daum, bence Fenerbahçe için en riskli tercihlerden biridir.. Lige tam anlamıyla mükemmel bir başlangıç yapmak zorundalar ki, şu anda Daum konusunda bölünmüş taraftarları kendi arkalarında tek parça olarak toplayabilsinler..
Devamı

Bilica, 2005'te Konyaspor kapısından dönmüş..


Sadece Konya mı?

Habere bakılırsa Konyaspor'un yanı sıra Daum'lu Fenerbahçe'nin de kapısından dönmüş bugünlerin gözde stoperi..

Haber 11 Ocak 2005 tarihli Milliyet gazetesine ait. 


Daum'a sürpriz öneri

KONYASPOR'UN denemek için Türkiye'ye getirdiği ancak bu duruma karşı çıkarak Yeşil - Beyazlı takımın kampından ayrılan Brezilyalı Fabio Bilica, vatandaşları Alex ve Aurelio vasıtasıyla Teknik Direktör Daum'a kendini önerdi. Alman hoca ile yüz yüze görüşmek istediğini bildiren Sambacı, Sarı-Lacivertli takımın savunmasında görev alabileceği mesajını gönderdi. Daum'un Bilica ile konuşmayı kabul ettiği, Brezilyalı oyuncunun Başkan Aziz Yıldırım'a da ulaşmak için uğraş verdiği öğrenildi



Yıllar önce Hyppia'nın Samsunspor'da denendiği şehir efsanesini bilirdik; böylece Bilica'nın da yakın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmuş olduk.. 

Not: Haberi bulan antu.com'da mcoskun34 nickli kişidir. Kaynağımızı da belirtelim.
Devamı