Keita'yı yer bu özenti-etikçi kamuoyunu yönlendirenler..

Brezilya-Fildişi Sahilleri maçı gayet temposuz, gayet sıradan giderken, maç 3-0 olduktan sonra Fildişili oyuncular gerildiler. Bu gerilmenin arkasında muhtemelen Brezilyalı oyuncuların saha içinde bizim göremediğimiz, ama Fildişili oyuncuları rencide eden hareketleri bulunuyordur tahminimce. Sadece bir tahmin olsa da, hemen hemen böyle olduğundan eminim.

Sonrasında, tüm maç boyu uyuyan Fildişi'ni yine isyankar halleriyle canlandıran Keita oldu. Keita'nın önderliğinde Fildişi bir de gol buldu Brezilya'ya karşı ve en azından 3-2 yapmaları da içten bile değildi.

İşte bu anlarda oyunun karakolda biteceğine dair hisler veren görüntüler sergilenmeye başlandı. Bu hareketlerin başlangıcında, arkası dönük topu eliyle alıp bir an önce taç kullanmak isteyen Keita'ya, Kaka'nın arkadan gelip çelme takması var. Nitekim bu hareket sonunda Kaka ilk sarısını gördü. Sonrasında, karşılıklı sert hareketler devam ederken ve Brezilyalılar genelde Keita'nın üzerine oynarken, Keita'nın yine arkası dönük pozisyonda ilerlerken Kaka'nın kendisini çekmemesi ve dirseğini Keita'nın karnına doğru gelmesi için gerekli pozisyonda tutarken omzu da Keita'nın çenesinin altına geliyor. Keita da bu pozisyonu çok güzel bir şekilde göstererek, Kaka'nın hakettiği kartı görmesini sağlamıştır. Keita'nın yüzüne omzunun geldiğini dahi görmek istemeyip, Keita'yı sahtekarlıkla, şerefsizlikle suçlayanlar, Henry eliyle alıp Fransa golü atınca, Avrupa trendlerine bakıp özenti bir şekilde Henry'i asıp İrlandalı kesilirler; lakin bugün aynı maçta Fabiano iki kez eliyle alıp gol atınca, elle aldı ama çok güzel goldü derler. Bu kadar omurgasızdırlar.

İşte bu özentiler, belli oldu ki, Keita'yı yiyecekler. Bu maçın çıkarımı budur. Keita işte böyle bir adam, her hareketi yalan, her hareketinden şüpheleneceksin düşüncesini tüm kamuoyuna ve Türk futbol hakemlerine işleyecekler. Bizim saf Galatasaray taraftarı bile bu gaza gelir, görürsünüz. Hatta yönetim, Keita'nın görüntüsü Galatasaray'a yakışmıyor diye elden çıkarmaya çalışırsa, şaşırmayın..

Keita kendisine yapılan ve karşılığı sarı kart olan pozisyonu, çok iyi bir şekilde göstermiştir hakeme. Gözünün önünde iki kez elle alınan topu görmeyen hakem, bu şekilde göstermese, o kartı da vermez. O yüzden Keita bu oyunun gerektirdiğini yapmış ve adaletin yerini bulmasını sağlamıştır. Kendisini bir kez daha sahaya yansıttığı karakter için kutluyorum.

Keita'yı linç etmeye çalışacak özentiler: Önce Fabiano'ya, önce Kaka'ya sallayın da, samimiyetinizi anlayalım..
Devamı