Milliyet.com.tr ve iki haber..


Milliyet'in dillere destan internet sitesinde, bugün Galatasaray ile ilgili iki haber var. Gerçi, ilki tamam yalan haber, ama yine de Galatasaray'la ilgili diyebiliriz. İkinci ise, ancak sevgili bir dostumun dediği gibi, "vay vay, çok ince görmüş Milliyet" ile özetlenebilir.

İlk habere bakalım önce: http://www.milliyet.com.tr/caner-ben-fenerbahceliyim-/spor/sondakika/26.01.2010/1190871/default.htm?ver=96

Haberi yazanın temennisi ile şekillenmiş bir üfürük haber olduğu çok belli aslında. Son maçlarda müthiş performans gösteren Caner'in, Fenerbahçeli olduğunu söylediği ve buna dayanarak Fenerli yöneticilerin "harekete geçtiği.." Haberi yazanlar, Caner'in bonservis opsiyonunun Galatasaray'da olduğunu; Galatasaray o opsiyonda belirlenen rakamı verirse, başka bir takıma gitmesinin legal olarak mümkün olmadığını bilmiyorlar muhtemelen. Ya da biliyorlar da, dediğim gibi temennilerine, ya da işlerine gelmiyor. Klasik bir, şu oyuncu çok iyi oynamaya başladı, dur bakalım kafasını karıştıralım mantığı güdülmüş. Bunun yanında başlığa "Caner: Ben Fenerbahçeliyim" çıkarılmış ki, bu sayede taraftarın da kafası karışsın ve Caner'i sevmesin. Çok takdir ettik bu haberi. Şak şak şak..

İkinci haber ise, hakikaten, tam ince görmelik: http://www.milliyet.com.tr/neill-in-yedegi-tecavuzden-tutuklandi/spor/sondakika/26.01.2010/1190882/default.htm?ver=26

Linkten de görüleceği üzere, diyarın birinde, bir adam; bir futbolcu, bir kıza tecavüz etmiş. Peki Galatasaray'la alakası ne bunun? Bu futbolcu zaman zaman, Neill'ın yedeği olarak milli takıma çağrılıyormuş. O zaman başlık hazır: "Neill'ın yedeği, tecavüzden tutuklandı". Vay mendebur; yedeği bunu yaparsa, aslı ne yapar acaba? Değil mi? Yerse..

Sözün özü; bu mantıktaki Laleli tüccarları gazete yapıyorlar, biz de okuyoruz. Yazıklar olsun.
Devamı