İngiltere'de Küme Düşenler


Son 4 haftaya girilirken Britanya'nın kuzeyinde yer alan 4 takım (Sunderland 36p, Hull City 35p, Newcastle United 34p, Middlesbrough 32p) West Brom'dan sonra küme düşecek son iki takım olmamak için mücadele edeceklerdi. Mücadele de etmişlerdir muhtemelen; Spormax kanalı gereksiz bir şekilde diğer kanallarla ortak yayınla TSL maçlarının önünü yayınladığı için, izleyemedik. 

Lakin bu izleyemediğimiz "mücadele"nin ne kadar kelimenin anlamını doldurduğu tartışılır. 

Çünkü küme düşmemek için oynayan 4 takım da yenildiler. Sonuçlar şöyle:

Sunderland 2 Chelsea 3
Hull City 0 Manchester United 1
Aston Villa 1 Newcastle United 0
West Ham United 2 Middlesbrough 1

Yukarıda verdiğim puan durumu dahilinde, Newcastle United ve Middlesbrough hem küme düşmüş, hem de en az 30 milyon poundluk Premier Lig gelirlerinden mahrum kalmış oldular. 

İngiltere'nin en büyük stadyumlarından birine sahip olan ve sürekli full oynayan Newcastle, şampiyonluk mücadelesi verdiği günlerden bugünlere her sene yanlış kararlar alarak, yanlış transferler yaparak adeta tırnaklarıyla kazıyarak geldi. Sezon ortasında takımı emanetçi hoca Joe Kinnear gibi abuk birine teslim ederek zaten bugünlerin fitilini yakmışlardı..Yedikleri golü, senelerdir hiç bir şey vermeyen Damien Duff'ın kendi kalesine atması da ayrı bir ironi olsa gerek..Düşmek onlar için dip noktasıdır; bundan sonra toparlanabileceklerini öngörüyorum ilk şoku atlatabilirlerse..

Öte yandan, yıllardır boş tribünleriyle, renksiz futbollarıyla Premier Lig'de sırıtan, "Tuncaylı Middlesbrough" mümkünse bir daha yükselmesin lige..

Sunderland ile Hull City de çok sevinmesin; seneye de bu potada yer alacaklardır..
Devamı