Macit, stadımın üstü açılır kapanır da olsun


Garip bir milletiz vesselam. Galatasaray taraftarı 10 küsür senedir modern bir stadyum bekliyor. Çoğu kişiye göre bu düşüncenin miladı Faruk Süren yönetiminin çizdirdiği stad projesi olarak da gösterilse de, hafızam beni yanıltmıyorsa, 1994-96 Alp Yalman yönetimi döneminde, ilk kez Türkiye'de bir klüp stadyum yapma fikrini konuşmaya başlamıştı. Neresinden bakarsanız bakın, üzerinden 15 seneye yakın zaman geçmiş.

Ve sonunda, ama öyle, ama böyle. Bir stadyum yükseliyor TEM otoyolunun kenarında tüm haşmetiyle. Bunu başaran da, son 2 senede, Galatasaray'ı Fetret dönemi sonrası yeniden toparlamaya başlayan Adnan Polat yönetimi.

Ancak Adnan Polat yönetimine vurmanın tadı paha biçilemez. Muhalif beyefendi Adnan Öztürk'ün verdiği startla birlikte, yönetimin icraatları üzerinde her yerde garip haberler okumaya başladık. Yeni stadyumun üstünün açılır-kapanır olmayacağı da bunlardan biri. Bunun üzerinden Polat yönetimini yerden yere vurmaya başladı Galatasaray içindeki hainler. İşin komiği, o kadar komik bir taraftar kitlesine de sahibiz ki, 15 sene sonunda muhteşem bir stadyuma sahip olduklarında dahi, neden üstü açılır-kapanır değil yahu diye hayalkırıklığına uğrayıp, ezik psikolojisine girecekler.

Nedir yahu üstü açılır-kapanır olmasının özelliği bir stadyumun? Konserler yapılacakmış, vs vs. Evet, zaten bu ülkede her ay 3 tane stadyum konseri düzenleniyor; her ay Beyoncé, Madonna geliyor, stadyumlar dolup taşıyor, o yüzden üstü kapatılmazsa rezil oluruz dünya aleme (!) Bir kaç istisna hariç, hangi yeni stadyumun üstü kapatılıyor yahu? Wembley'e yüzmilyonlarca pound döktü İngilizler; neden kapamadılar yağmurlu şehirlerinin simge stadyumunun üstünü?

Dediğim gibi, enteresan bir milletiz. Bakkala veresiyeyi biriktiririz, ama beyaz eşyacıya gittiğimizde buzdolobanın en lüksünü evimize koyarız. Stadyum yaparız, milyonlarca lirayı yılda bir iki kere kullanacağımız bir fonksiyonaliteye harcarız. Harcanmazsa da bozuluruz.

Seneler önce, İmar Bankası'nın bir reklamı vardı. Macit beni otomobillendir diye.. İmar Bankası tarih sayfalarında yerini aldı; umarım bu oryantalist ezikliklerimiz de üstü açılır-kapanır stadyuma yönelik tutkumuzla son bulur.
Devamı