Gençlerbirliği 2 Trabzonspor 2

Öncelikle hemen belirtmeliyim ki, bu sene izlediğim Anadolu takımları içerisinde en çok beğendiğim takımlardan biri oldu Gençlerbirliği. Evet, hala o yıllar öncesinin "bela" takımı olmaktan uzaklar. Hala o zamanki gibi çok yetenekli oyuncuları yok. Ancak Thomas Doll ile birlikte o dönemlerin mücadele gücüne yaklaşmışlar diyebiliriz. 90+2. dakikada dahi basan takım Gençlerbirliği idi.

Maça Trabzonspor çok da iyi oynamadan 2-0 öne geçerek başlayınca, yanımdakilere bu maçın bir şekilde 2-2 olacağını, ancak sonrasında skorun ne olacağını bilmediğimi söyledim. Bu çok belliydi; zira bu tarz bir takımın diğerinden çok da üstün oynamadan bulduğu üstünlük, geride kalan dakika sayısına göre değerlendirilmelidir. Eğer misal, çok kötü oynarken, 2-0'ı 70. dakikada buluyorsanız, bu çok iyi bir şeydir ve maçı kazanma şansınız yüksektir. Ancak henüz 16. dakikada 2-0 öne geçmişseniz, daha elde ettiğiniz hiç bir şey yoktur. Erken yiyeceğiniz skoru 2-1 yapan bir gol, anında paniğe sevkedecektir sizi.

Nitekim maç, 2-0 olduktan sonra, bu öngörümden farklı işlemedi. 2-0'dan itibaren sürekli hücumu düşünen, pozisyon arayan Gençlerbirliği idi.

Soyunma odasına 2-1 ile giden Gençlerbirliği'nde Doll iki tane enteresan değişiklik yaptı. Harbouzi ve Burhan gibi önemli oyuncularını alıp, Hurşit ve Sandro'yu koydu. Hurşit bundan sonra maçın gidişatını belirleyen adam olacaktı. Zira sol açığa yerleşen bu oyuncu, 70. dakikaya kadar her aldığı topu kaptırdı. Bu maçta sağ bek oynayan ve iyi de oynayan Song karşısında o kadar heyecanlıydı ki bu pır-pır oyuncu, Doll Hurşit'i alarak kendi bacağına sıktı diyordum. Taa ki, Mustafa Pektemek'in sakatlığı sonrasında, Doll'un sol açığa Bilal Çubukçu'yu sokup, Hurşit'i sağ açığa çekene dek. İşte o andan itibaren, Hurşit karşısında oynadığı Ferhat'ı rezil etti. Ferhat'ın neden Galatasaray'da oynayamayacağını, hatta neden Süper Lig topçusu olmadığını dünya aleme gösterdi. Her pozisyonda geçildi Ferhat. Bilal'in attığı muhteşem frikik golünde de, faulü yapan yine kolay bir çalım yiyen aynı oyuncuydu. 30 dakika boyunca, sahanın en kötüsü olan bir adam, bir anda karşısında sahanın en iyisi haline dönüyorsa, işte burda Ferhat'ın ve Cale varken O'na sol bekte görev verenlerin düşünmesi gerekir. 90+2. dakikada Sandro'nun kaçırdığı akıl almaz golde de atağın başında topu kaptıran Ferhat'ın izi vardı.

Hep Gençlerbirliği'nden bahsettim. Trabzonspor'a değin bir iki noktaya da değineyim. Song'un sağ beke çekilmesi bence doğru karar. Her ne kadar hücuma katkısı her çıktığında topu dağlara taşlara vurmaktan ibaret olsa da, defansın sağında girdiği kademeler için bu defo çekilir.

Alanzinho denen kişinin ben sirk topçusu olduğuna inanıyorum. Maalesef, tek maçını geçen sene bize karşı oynadı. Broos'un en büyük hatası ikinci yarıya başlarken O'nu oyuna almasıydı. Nitekim fazla dayanamadı ve yarım saat sonra oyundan aldı. Bir oyuncu daha fazla hakedemezdi bu aşağılamayı. Ersun Yanal'ın Trabzonspor'a büyük kazığıdır.

Orta sahada Selçuk suya sabuna karışmadan, arada attığı uzaktan şutlarla idare ediyor. Bu haliyle yakındır taraftarın tepki radarına girmesi. Forvetde Umut ve Gökhan ise bildiğiniz gibi. Trabzonspor böyle maçlarda çok puan kaybedecektir.

Son söz de, besili kaleci Slyva'ya.. Senin gibisinden çok var be canım bu diyarlarda..
Devamı