Fatih Terim'in Türk futboluna armağanlarından biri olarak: İbrahim Kaş


Bu senenin en iyi savunmasına sahip takımı Beşiktaş'ın, Sivok'un çıkışı sonrası ne hale geldiğini gördünüz sanırım bu akşam Kasımpaşa karşısında. 2 gol yemekle kalmadılar; en az 3-4 de net pozisyon verdiler rakibe.

Bir oyuncunun çıkışı bir takımı bu kadar etkiler mi? Elbette etkiler; eğer bu oyuncunun ismi İbrahim Kaş ise. Mustafa Denizli'nin maç sonrası çok güzel söylediği gibi, bu seviyede oynayan bir oyuncunun ceza sahası içinde bir vücut çalımıyla dağlara taşlara gitmesi inanılmaz.

Asıl inanılmaz olansa, bu oyuncu Beşiktaş'ta henüz forma giyemezken, "ben yaptım, oldu", "kimse tanımazken, ben yarattım" egolarıyla, Milli takıma çağırarak İbrahim'e kariyer kazandıran Fatih Terim'dir sanırım. İbrahim Kaş, PAF takımından çıktıktan sonra Kocaelispor'a kiralanan, geri döndüğünde de şans bulamayan bir oyuncuyken, bir anda Milli olmasıyla değer kazandı; Beşiktaş'ta hasbelkader oynamaya başladı ve bir menajer başarısıyla Getafe'ye kadar gitti.

Elbette oynayamadı Getafe'de ve bir Yıldırım Demirören başarısı olarak, üstüne para verilerek kiralandı.

İşte o Kaş; bu yetenekleriyle, sürekli yazdığım bana göre Bank Asya Birinci Lig'de ancak oynayabilecek bir oyuncuyken, bugün Beşiktaş gibi bir büyüğün formasını sırtında taşıyan şanslı oyuncular kategorimde bloğuma girmiş oluyor.

Bu manada Beşiktaş'ın bu haftaki puan kaybındaki katkısı için Fatih Hoca'ma teşekkürlerimi bildiriyorum..
Devamı