Erdinç Sezertam


Yan hakemliğin yüz karası bu ismi hatırlarsınız. Geçen sene ikinci yarının başlangıcındaki(aslında devrenin son maçı, geçen sene ligin ikinci kısmında oynanmıştı) meşhur buzlu sahadaki Sivasspor maçında, Ümit Karan'ı, futbolcunun arkası kendisine dönükken yerdeki su kitlesine vurduğu tekmeden sıçrayan su üzerine gelince oyundan attırıp, tepkiler büyüyünce küfür etti şeklinde yalan söyleyen, ancak kamera görüntüleriyle bu yalanı ortaya çıkmış bir Pinokyo..

O kararla maçı kaybeden Galatasaray'ın tüm dengesi bozulmuş; bir daha da toparlanamamıştı camia.

İşte bu Sezertam'ı şu anda Antalyaspor-Beşiktaş maçında izliyorum. Beşiktaş lehine bir penaltı çaldırdı Sezertam. Görüntüleri izleyince güleceksiniz. İki Antalyalı ve bir Beşiktaşlı, kornerde beraber topa yükseliyorlar.. İbrahim Toraman'ın vurduğu kafa, 20 cm önünde beraber yükseldiği Orhan Ak'ın koluna çarpıyor.. Orhan Ak'ın sırtı dönük ve topun farkında bile değil.. İşte Sezertam bu pozisyonda penaltı çaldırıyor ve bir maçın daha kaderiyle oynuyor..

Yaptırım mı? Yaptırım yok...Sezertam daha nice maçlarda can yakmaya devam edecektir. Çünkü her ne olursa olsun, yalancı bir adamdan işini doğru yapmasını beklemek hayalcilik olur..

Maçı orta hakemi mi dediniz? O'nu değerlendirmek dahi istemiyorum; zira Türk hakemliğinin kakılmışı, yıllar önceki Anelka'nın Konya'da elle attığı golü veren hakem Özgüç Türkalp'in yerinde olsam ben çok uzun zaman önce kendim bırakmıştım bu mesleği..
Devamı