Terbiyesiz Kazım Kazım

Muhtemelen o görüntüler de kaynayıp gidecek Diyarbakır taraftarının taşkınlıkları arasında. Lakin not olarak düşmekte fayda var.

Maç öncesi iki takım futbolcuları ısınırken, ortam birden gerildi. Diyarbakırlı taraftarlar çıldırmış gibiydi. Sonradan anladık ki, Kazım Kazım denen dünyanın en laubali, şımarık futbolcusu, edep yerini tribünlere göstermiş. O dakikadan sonra ne taraftarlar sakinleşebildi, ne de taraftarların gerdiği futbolcular.

Bu terbiyesiz adam, sürekli bu hareketleri yapıyor; lakin henüz futbol oynamaya çalışırken rakip stoperlerle boğuşması sırasında düşmeleri nedeniyle hedef gösterilen Milan Baroş kadar dikkati çekmiyor. Oysa bu yapılan terbiyesizlik, ahlaksızlık.

Fenerbahçe taraftarının da bu ahlaksız topçunun tavırlarından memnun olmadığını takip ediyorum. Karakter özelliklerinin değişeceğini düşünmüyorum. O yüzden Allah bu futbolcuya karşı oynayan oyunculara sabır versin diliyorum..
Devamı

İki hafta, iki yan hakem. Yan hakemlerin Fener senesi mi olacak?

Fenerbahçe son iki haftada bana göre hakederek iki galibiyet aldı.

Lakin bu galibiyetlerin iyi oyunla gelmesi, bazı şeylerin gözden kaçmasına engel olmamalı. Zira bir takım iyi oynarken de kaybedebilir, berabere kalabilir.

Geçen hafta, iyi oynamasına rağmen, 70. dakikaya kadar gol bulamayan Fenerbahçe'nin yardımına, tam 1 metrelik ofsaytı göremeyen yardımcı hakem yetişmişti. Kazım'ın attığı golle rahatlayan Fenerbahçe, moral bozukluğu ile daha da çöken Sivas karşısında daha sonrasında skoru 3-0'a taşımıştı. Sivasspor kötü oynayabilir, Fenerbahçe iyi oynayabilir. Ancak 70. dakikada o gol olmasa o maçın nasıl biteceğini kimse öngöremez.

Bu hafta da benzer şekilde, Diyarbakırspor 1-0 öndeyken, Tazemeta'nın 1 metre geriden çıktığı pozisyona bayrak kaldırdı yardımcı hakem. Yüzde 90 oranında gol olabilecek bir pozisyonu kesmiş ve Diyarbakırspor'un 2-0 öne geçmesini engellemiş oldu.

Bu sene sürekli Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını söylüyorum. Bundaki en büyük etken, onların bizden iyi olması değil. Eşit oynasak dahi, Fenerbahçe'nin böyle kırılma noktalarında her türlü destekleneceğini görmemdendir.

O yüzden her fırsatta, her ortamda bu tarz kararları dile getirmeye devam edeceğim.
Devamı