16 Mayıs 2009 Cumartesi

Hillside Trio'nun Otopark Sorunu


2006 yılından beri Hillside Trio City Club'a üyeyim. İlk üyelik zamanında, Hillside'in 40-50 araçlık kapalı otoparkının dışında şu anda Ağaoğlu sitelerinin olduğu yerde bir de büyük açık otoparkı vardı ve herhangi bir sorun yaşanmıyordu. Gelgelelim, şu anda Batı Ataşehir olarak değerlendirilen bölgede, bir çok uydu kent birbiri ardına yükselmeye başlaması ve Hillside'ın açık otopark olarak kullandığı arazinin onlara ait olmasından ötürü, Hillside'ın kullanımından alınmasından sonra, yaklaşık 4 yıldır çözülemeyen otopark sorunu başlamış oldu. 

Tam 4 senedir, Hillside Trio'nun üyelerini çıldırtan bir park yeri problemi bulunmakta. Şehirlerin büyümesi, artan trafik sorunu ve yoğun iş saatleri sonrasında insanlar spor yapmak için yeterli zamanı zaten bulamıyorlar. Dolayısıyla iş sonrası kısıtlı zamanda, sadece spor yaparak fiziksel gelişim sağlamak değil, aynı zamanda ruhen de rahatlamak isteyen insanlara, Hillside Trio otoparkı ile değil rahatlamak aksine işkence servisi vermiş oluyor. 

Trio kompleksi içerisinde, sadece spor salonu değil, aynı zamanda sinema, Mezzaluna, Sosa, Starbucks, MOS gibi işletmeler de yer almakta. Dolayısıyla bu küçücük otoparka sahip mekan, sadece binlerce dolar para döken üyelerini değil, bu işletmelere gelen üye olmayan insanları da ağırlıyor. Hal böyle olunca, gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde - özellikle de iş çıkışında - gittiğinizde, belki 45 dakika boyunca beklemeniz, tur atmanız ama park yeri bulamayarak çileden çıkmanız söz konusu olabiliyor. Hem spor yapmaya mecaliniz kalmıyor, hem de zaten hala o heyecanınızı korusanız dahi, zaman! 

Hillside yöneticilerinin bu konuda getirebildikleri tek çözüm Vale hizmeti. Gözlerimle o insanların arabaları nasıl kullandıklarını görmüş biri olarak, burayı okuyan tüm Trio üyelerine sesleniyorum: Sakın arabanızı Vale'ye teslim etmeyin! 

Bu durumda bir diğer alternatif, arabanızı işletme dışında sokağa bırakmanız. Ancak bu durumda, dar sokaklarda, aşağı inen bir kamyonun arabanıza çarparak pervasızca yoluna devam etmesi (yaşanmış gerçek hikayedir; bir kamyon sokakta park etmiş arabaların iyice daralttığı yoldan geçmek için herşeyi deneyip beceremeyince, hiç umursamadan yokuş aşağı tüm yol boyunca arabaların sol kapılarına silindir misali çarpa çarpa inerek yoluna devam etmişti) ya da pek de tekin olmayan çevrede yaşanan hırsızlık olaylarının size rastlamaması için dua edeceksiniz. 

Otoparkta 45 dakika yer mücadelesi, valenin arabanızı çarpma veya içinde sigara içme ihtimali, dışarıda arabanızın zarar görmesi olasılığı, hırsızlıktan nasibi alma şansınız düşünüldüğünde ve bunu her gittiğinizde yaşadığınızdan ötürü, bir süre sonra Trio'ya gitmekten vazgeçiyorsunuz. Sanırım bu durum da, binlerce üyesi olan ve aslında parayı zaten üye olup tesise gitmeyen insanlardan kazanan Trio yöneticilerinin işine geliyor. Bu yüzden en ufak bir çözüm girişiminde bulunmuyorlar.

Hillside Trio'nun işletme olarak da başka problemleri var. Bu yazıda onlara değinmeyeceğim. Ancak mükemmel bir işletme dahi olsaydı, sırf bu yüzden üyeliğimi bittiği noktada yenilemezdim, yenilemeyeceğim. Trio'ya üye olmak isteyen herkese de burdan uzak durun çağrısı yapıyorum.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Doğru tespitlerde bulunmuşsun, velakin bu diğer spor merkezlerinin de genel sorunu. Hillside Etiler'de de park 10 araçtan oluşuyor ve onun dışında Vale hizmeti var mecburen yola bırakıyoruz. Allahtan semt düzgün de sorun çıkmıyor. Keza MAC'a üye olacaksan Kanyon'da kazıklanmaktan başka şansın kalmıyor.

16 Mayıs 2009 18:24
CaRtMaNtR dedi ki...

Trio'nun karşısındaki Sahan otoparkı yada biraz daha uzaktaki Palladium'un parkı o soruna azda olsa çare olabilir.

15 Aralık 2009 14:54