11 Mayıs 2009 Pazartesi

Bir Şarkısın Sen..


ATV'de yayınlanan, çocukların yarıştığı yeni şarkı yarışması.. 

Çok güzel sesi olan, gelecekte çok başarılı olabilecek ve ya en azından bu işten ekmek yiyebilecek çocukların da, doğru düzgün sesi olmayan ancak anlaşılabildiği üzere pek "sosyal" anne-babalarının sayesinde yarışmada yer bulabilmiş çocukların da yer aldığı bir yarışma programı..

Basit bir televizyon izleyicisiyseniz, ne yaparsınız? Ya programı izler ve keyif alır ve izlemeye devam edersiniz... ya da programı sevmez, başka kanala geçersiniz. 

Ancak bizde işler böyle yürümez. 

Son senelerin güzide kavramı "etik" burda da devreye sokulur. Çocukların bu tarz yarışmalarda yarışması irdelenir de irdelenir, kimi Ege Üniversitesi bilmem ne anabilim dalı başkanı Psikolog bilmem kim tarafından, kimi bilmem ne orkestrası şefi bilmem ne müzisyeni tarafından.. Çocukların obje haline getirildiğinden dem vurulur. Sübyancılıktan bahsedilir. 

Şu sevimli çocukları izleyip, sözde onları korumak adına bu tarz tartışmaları yaratanlar, bana göre bilinçaltında asıl gizli sapıklıkları besleyen sorunlu insanlardır. Tıpkı dini bir çok programda, yapılması caiz olmayan cinsel aktivitelerin, bunları yapanlardan çok konuşulması ve ya alakalı-alakasız her durumdan o aktivitelere gönderme ve uyarı çıkarılabilmesi gibi. Hep o konularda ahkam kesen, şunu yapmayın, bunu yapmayın diyen din hocalarının sapık olduğunu düşünmüşümdür. Tıpkı şimdi bu sevimli çocukların obje olarak kullanılmasından rahatsız olup tepki gösterenler hakkında düşündüğüm gibi..

Toplumda sapıklar, ahlaksızlar, sübyancılar olabilir. Ama biz toplumumuzu onlara göre düzenleyemeyiz. O itler, şerefsizler bu çocukları o gözle görecekler diye, o çocukların saflıklarını, komikliklerini, evet evet "çocukluklarını" çalamayız. Eğer bunu yaparsak, asıl kazanan o sapıklar olacaktır. 

O yüzden iyi ki varsın Bir Şarkısın Sen.. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İbrahim Tatlıses ' in Sarhoş isimli şarkısını söyleyen 10 yaşındaki çocuğu mazur görmemizi bekleyebilmen şaşırttı beni :)

İstersen sözlerine bir bak şarkının...

Çocuklar için güzel bir program olabilir evet ama içeriğe dikkat edilmesi konusuna da değinmeni beklerdim...

UyUsSsBoY

12 Mayıs 2009 16:48