23 Mayıs 2009 Cumartesi

Bazı Kişiler Şanslıdır..


Şu ülkede bir çok alanda, hangi yeteneklere sahip olduğunuzdan çok kimleri tanıdığınız, kimlere yakın olduğunuz önemlidir hepimizin bildiği gibi.. İlişkiler, çoğu zaman insanların kariyerlerine yön verir.. 

Tıpkı Mehmet Atalay gibi..

2003 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne getirilip yaklaşık 6 sene bu görevi ifa eden Atalay'ın döneminde Türk sporunun en ufak bir gelişme kaydetmediği, şu da Mehmet Atalay döneminde yapıldı denebilecek bir adet atılımın dahi olmadığı konusunda herkes hemfikir. Nitekim Atalay da eleştirilere daha fazla dayanamayıp Pekin Olimpiyatları sonrasında istifa etmişti..

Kendisini en son 20 Mayıs'ta Shaktar Donetsk - Werder Bremen UEFA Finalinin kupa seromonisinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tam arkasında gördüm.. Yakında bir yerlere atanır diye geçirmiştim içimden..

Nitekim zaman beni yanıltmadı. Bugün gazetelerde politika kulislerinde, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın 14 Temmuz'da görevi bırakmasının ardından Mehmet Atalay'ın bu göreve getirileceğinin konuşulduğu yazıyordu. 

Henüz gerçekleşmiş bir şey yok. Ama buraya notumuzu düşelim. Temmuz ayı geldiğinde döner bakarız; bu sayın bürokratımız yine bir kaç sene en güzel yerlerde arz-ı endam edeceği pozisyonu kapabilecek mi ilişkileri sayesinde diye..

0 yorum: