8 Mayıs 2010 Cumartesi

Tarihin en Fenerli Galatasaray kadrosuna teşekkürler..

Aynı sezon içerisinde, Fenerbahçe'ye önce deplasmanda yenilen, sonrasında Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışının dışına atabilecek noktadayken kendi sahasında ruhsuz ötesi futbol oynayıp yenilerek onları yeniden şampiyonluk havasına sokan, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Bursaspor'a karşı ise mücadele gücü yüksek bir futbolla puan kapan ve Fener'i liderliğe oturtan tarihin en Fenerli Galatasaray kadrosu, kendisinden bekleneni yaparak, Antalyaspor'a da yenildi. Bu yenilginin Fenerbahçe'nin işine geldiğini söylemeye gerek yok; zira haftaya Bursaspor ile oynayacak Beşiktaş'ın artık bir hedefi var; 3. olmak.. Böylece Fenerbahçe'nin ekmeğine bir kez daha yağ sürülmüş oldu..

Tebrikler gözlerimle gördüğüm en ruhsuz, en Galatasaray'a yakışmayan, tarihin en Fenerli kadrosu.. Size de bu yakışırdı..Fenerbahçe şampiyon olunca, sizi de Bağdat Caddesine alalım; tura eşlik edersiniz..

1 yorum:

zachpaulsen dedi ki...

sezon başında rijkaard'ın gelişi ile olumluya dönen havanın nasıl da bir yılda bu denli perişanlığa döndüğüne insanın inanası gelmiyor. fenerbahçe'nin ve onun medyasının dışarıdan, galatasaray yönetiminin, menajerinin içeriden takımı nasıl bu denli batağa sürüklediği gerçekten derslik olur.
arda meselesi tam bir sorun. kalsa da sıkıntı gitse de. gökhan zan, servet, emre aşık, mustafa sarp, barış, ayhan, topal vs.. gibi bir sürü bu takımda oynaması artık zor görünen kalite olarak sırıtan ve en başta hocanın istemediği bir dolu oyuncunun nasıl ve ne şekilde gönderileceği yerlerine kimlerib alınacağı tam bir muamma.
2 yıldır transfere bir sürü paralar saçıp şampiyonlar liginden uzak kalan yönetimin yeni bir transfer hamlesi için bütçesinin olup olmadığı ise soru işareti?
rijkaard ve yönetim arasındaki güvenin eridiği, rijkaard'ın basının da inanılmaz anti propagandası ile geldiği zaman ki havasının olmadığı ayrı bir gerçek.

bu ortamda nasıl bir yol izlenecek gerçekten merak ediyorum? bence polat'ın hocayı ve teknik ekibi tutup özellikle futbol yönetimi konusunda radikal değişiklikler yapması lazım. adnan sezgin, murat yalçından, cenk akdağ, sarıgülün oğlu, hatta haldun üstünel'in takım ve florya'daki varlığı ve kötü yönetimi her açıdan takımı bitirdi.

rijkaard'la uyum içinde çalışabilecek, ve gerçekten takım içi problemleri basına yansımadan çözebilecek kalitede bir sportif direktör veya genel memnajere ihtiyaç had safhada. gerekirse hocanın yanında sahada yedek kulübesinin içinde bile olması uygun olabilir.

transfere gelince. topal, servet ve arda'ya eğer teklif varsa satılması en doğrusudur. iç ve dış transferde sansasyonel, yaşı ilerlemiş ve kariyerinde düşüşe geçmiş isimlerden daha çok; genç ve iş yapabilecek oyunculara yönelmek elzem. Eğer rijkaardla devam edeceksek orta sahaya en az 2 belki 3 tane yeni oyuncu şart. bu oyuncuların elano guti tarzı değil, maalesef emre belozoğlu gibi koşan savaşan, çift yönlü oynayabilen topu hızlı ve isabetli dolaştırabilen orta sahalar olması lazım. esas sıkıntının orta sahada olduğu gün gibi ortadayken transfere hala forvetten veya defanstan başlamak sorunu yine ıskalamayı getirir.

galatasaray ciddi bir yol ayrımında. Rijkaard'la devam kararı doğrudur. ancak bu kararın altını doldurmak, Rijkaard'ın rahat ve sorunsuz çalışabilmesini sağlamak ve onun istediği kadroyu oluşturmak da Adnan polat'ın görevidir. bu riskin bu sene de alınması şart oldu. geleceği kurtarmak için bu riski almak şart!!!

11 Mayıs 2010 17:43