21 Mart 2010 Pazar

Barış Özbek - Mustafa Sarp - Mehmet Topal - Ayhan Akman - Linderoth


Sezon başında bu yumuşak kadro kurulurken, ileriye 786 tane transfer yapılırken, orta sahada, defansif orta saha mevkiinin asıl takviye edilmesi gereken mevkii olduğunu söylemiş, buraya transfer yapılmadıkça Galatasaray'ın yumuşak kadrosuyla bir çok kolay maçı farklı kazanacağını, ancak zor maçlarda kolay kolay kazanamayacağını söylemiştik.

Oysa Yönetim Kurulu o mevkiide 5 adam olduğunu düşünüyor ve yapılacak transferi gereksiz addediyordu.

İşte o 5 adam:

Barış Özbek: Kalli sayesinde kendini Galatasaray'da bulmasa, bugün hala Rot-Weiss Essen'de bile oynayabiliyor muydu şüpheli. Galatasaray tarihinin belki de futbol zekası en kısıtlı oyuncusu. Tüm Galatasaray ön liberolarında olduğu gibi, top kontrolünden yoksun; sert şut çeker görünse de kaleyi bulan şutları yok denecek kadar az. Oyun açamaz; sadece manasızca koşar.

Mustafa Sarp: "the Illusionist". En güzel yaptığı şey top bir oyuncudayken eliyle o oyuncunun topu atmasını istediği oyuncuyu göstermek olan, 3 metre yukarıdan gelen topu, 10 metre ayağından açarak kontrol edebilen, futbol özürlüsü.

Mehmet Topal: Kendisi hakkında o kadar yazdım ki; yazmaktan yoruldum. Oynamadığı maçta dahi Arda'yı sakatlamış olarak takıma katkısını gösterdi (!)

Ayhan Akman: Yılların Ayhan'ı; artık teşekkür edilip yolların ayrılması gereken.

Linderoth: Şu anda sizin benim gibi, futbolla ilgisi izlemek boyutunda olan, Galatasaray'dan gönderilince futbolu bırakmış kişi.

İşte bu beşli ile, Galatasaray Yönetimi şampiyonluk hayali kurdu. Modern futbolun gerçeklerini geçtim; geçen sene sadece devre arasında o bölgedeki direncini Ernst katkısıyla arttırıp şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'tan bile ders almadılar.

Bu kadroyla Galatasaray'ın hala şampiyon olabileceğini düşünen var mı?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben artik muhtemelen kacan sampiyonluktan cok bu senenin de gecen sene gibi bosa gecirilmis olmasina uzuluyorum.

Sezon basinda her Galatasaraylinin kafasinda ayni dusunce vardi: Sampiyonluk gelmeyebilirdi ama karsiliginda yeni ve gelecek yillara damga vuracak bir takim ve oyun felsefesi olusacakti. Ancak hem sampiyonluk daha da onemlisi sampiyonlar ligi gitti (2. olsak bile sifirdan baslayacak bir takimla kalburustu liglerin temsilcilerini eleyemeyiz) hem de yeni oyuncularla sifirdan baslamamiz gerekecek. Ayrica, takimin zaten cok az olan oyun zekasinin buyuk kisminin sahibi olan Harry Kewell'imiz buyuk olasilikla seneye kadroda olmayacak.

Skibbe ve Rijkaard hocalarin hic bir sucu yok, onlarin oyun felsefesi bir sekilde Turk futbolcusuna uymuyor. Bu onliberolarin hic birisi seneye kalmasin, eger kalacak olurlarsa Rijkaard kalmasin, bir sene daha kaybederiz. Ona da yazik, seneler icinde olusturdugu bir kariyeri bir ismi var, Mehmet Topal, Baris Ozbek gibi adamlarla ugrasiyor.

21 Mart 2010 23:20