22 Mart 2010 Pazartesi

Avea 3G Modem Reklamındaki gizli mesaj


Avea 3G Modem reklamını izlemişsinizdir. Hani Galatasaraylı Jo, Beşiktaşlı Ferrari, Fenerbahçeli Lugano ve Trabzonsporlu Alanzinho'nun oynadığı.

Reklamda, Alex'le online oyun oynayacak Lugano 3G Modemini bulamaz ve diğer oyuncular teker teker kendi klüplerinin modemini Lugano'ya teklif ederler. Lugano tam içlerinden birisini kullanacakken, uzaklardan bir taraftar koşar ve Lugano'ya Fenerbahçe 3G Modem'ini yetiştir ve problem de çözülür.

Biz de böylece Fenerbahçeliliğin ne kadar ulvi (!) bir müessese olduğunu zihnimize kazırız.

Eğer bu reklamın, diğer oyuncular için tersine yapılmış versiyonu yoksa, bu Fenerbahçeli bir oyuncunun ve Fenerbahçeliliğin başrole taşınıp, Galatasaraylı bir oyuncunun taşeron yapılması durumunu protesto ediyorum.

Evet, şu anda Avea reklamını göğsünde taşıyan tek klüp Fenerbahçe kaldı; o manada kurumun klübe öncelik tanımasını doğal karşılayabilirsiniz; ancak bu durumda Galatasaraylı yöneticilerin kendi yıldızlarının yardımcı oyuncu rolüne taşındığı bir reklama onay vermemesi gerekiyordu.

Belki bu yazdıklarıma tepki gösterecekler olabilir; ancak en büyük olduğunuzu iddia ediyorsanız, en büyük rakibinizle birarada bulunduğunuz hiç bir organizasyonda figuranlığı kabul etmeyeceksiniz. Gerekçesi ne olursa olsun.

0 yorum: