6 Şubat 2010 Cumartesi

Arda'dan Totti olur mu?


Galatasaray'ın forvetsiz kaldığı bugünlerde, anlaşılan o ki, teknik direktör Rijkaard, Arda Turan'ı forvet pozisyonunda oynatmaya devam edecek.

Bu tarz, aslında orta sahada hücuma yönelik oynayan ve fiziği alışageldik geleneksel santrafor oyuncularına benzemeyen isimlerin forvet pozisyonunda oynadıklarında, takıma katkı yapabilmelerinin tek yolu, bitirici vuruşlarındaki ustalık sayesinde, aslında takımı forvet olarak ileriye taşıyamasalar, takımlarının hücum hattında rakiplerine üstünlük sağlamasına imkan tanımasalar da, bolca gol atarak bu eksikliği skora yaptıkları katkıyla giderebilmeleridir.

Bu manada aklımıza gelecek ilk örnekler Roma'daki Totti ve Juventus'daki Del Piero'dur. Orta sahadan bozma bu oyuncular, tek forvet de oynamışlar ve düzinelerce goller atarak efsane isimlerini yaratmışlardır..

Arda Turan bunu başarabilir mi? Bence hayır. Zira, Arda kariyer gelişiminin başından beri sezon boyu hiç de fena olmayan 7-8 gol ortalamasıyla oynarken dahi, bitirici vuruşlarında bir istikrarlı beceri gösteremedi. Arda Turan'ı Arda Turan yapan, ne sert şutları, ne bitirici vuruşları. Bugün ilk yarının son dakikasında Kayserispor'a karşı kaçırdığı gol dahi buna bir örnektir. Ordaki kararsız vuruş tarzı, Galatasaray'ı bir golden etmiştir.

Hal böyleyken, Arda'nın asıl özelliklerini de sergilemekten mahrum kalarak stoperlerin kucağında oynaması, ne Galatasaray'a ne de Arda'ya katkı yapacaktır. Galatasaray'ın forvet pozisyonunda bu manada başka arayışlara girmesi şart gibi duruyor.. İlk aday mı? Herkesin haykırabileceği üzere, neden Keita olmasın?

1 yorum:

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Gian,

Dediklerine katılmakla birlikte, bir yandan Rijkaard - Neskeens ikilisini de düşünüyorum. Galatasaray maalesef zor bir durumda ve mütemadiyen oynatacağı forvet oyuncusu yok. Bu büyük bir sıkıntı ve Vicente Calderon'daki maça 11 gün kala rakip kaleye en yakın oyuncuyu bu mevcut kadrodan çıkarmak oldukça güç.

Hollandalılar sezon başından bu yana 4-2-3-1 ya da 4-3-3 sistemini uyguladıkları için, Keita'yı ileriye koyarlar ise kimleri ona destekleyici güç yapacaklar merak konusu... Aslında aklıma gelen Barış - Arda - Caner üçlüsü; ancak herşey tercih meselesi tabii.

Sevgiler.

7 Şubat 2010 00:23