17 Haziran 2009 Çarşamba

Fenerbahçeli olmak..

Tüm kuralları kendine göre yorumlayabilmektir..

Kazanırken centilmenlik naraları atıp, kaybederken teröristleşebilmektir..

Mağlubiyete tahammülü olmamaktır..

Kazanmak adına her şeyin mubah olduğuna inanmaktır.

Her yaptığı hatada karşı tarafın tahrikinin olduğunu iddia edebilmektir.

Bükemediği bileği öpmesini bilememektir.

Yine de utanmamak, yaptıklarına kulp bulmaktır..

Fenerbahçeli olmak, ayrı bir ruh hali. İncelenmesi gereken bir vaka.

Bu vesileyle, Fenerbahçe'nin güzel günlerinde çevreye beyaz dişlerle gülücükler saçan sahte centilmenliğinin ne olduğunu bize gösteren, tam 4 kez üst üste Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyon olan Efes Pilsen'e sonsuz tebrikler ve teşekkürler.. Fenerbahçelilerin ambargo tehditlerinden hiç korkmasınlar, hiç tüketmezsek biz tüketiriz Efes Pilsen'leri..

Öte yandan, Fenerbahçe'nin kendisinin atadığını deklare ettiği Basketbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi değil ligden ihraç etmek, 5-6 maç seyircisiz oynama cezası ve bir miktar para cezasıyla geçiştireceğini bildiğimiz kararları neticesinde herhangi bir şeyin değişeceğine inanan var mı? (Bu 5-6 maçlık ceza zaten kağıt üzerinde bir ceza olacak, çünkü derbiler hariç normal sezon maçları 3-5 yüz kişiye oynanıyor..)

Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu gibi spor sahalarından ömür boyu men edilmek için yıllardır gereken her şeyi yapmış insanlar, o koltukları işgal etmeye devam ettikçe, sizce düzelen bir şey olacak mı? Bu isimler kitleleri doldurup, "kontrollü gerginlik" ile rakiplerini ezmeye çalıştıktan sonra, o tahrikle sahaya giren aklıevvellere bunlar Fenerbahçeli olamaz diyerek geçiştirmekle işin içinden sıyrılabilecekler mi?

Muhtemelen evet.. Çünkü mutlaka bu görüntüler için medyada karartma uygulanacak; olaylar bir kaç kendini bilmeze adreslenecek, Ergin Ataman'a açıklamalarından ötürü yüklenilecek.. Baksanıza tarafsız (!) ntvspor.net olayı Şampiyon Efes Pilsen başlığının altında 3 satırla geçiştirmiş bile. O satırlardan biri de Ali Koç'un olayları önlemeye çalışması ile ilgili zaten..

Siz herkesi kör, aptal, gerizekalı mı sanırsınız?

Son söz olarak.. Tekrar tebrikler Efes Pilsen.. Belki de Euroleague'i kazanmaktan daha zor bir şeyi başardığınız için..

0 yorum: