31 Mayıs 2009 Pazar

Klasik Alex hareketi bu sefer Trabzon'daydı..

Biliyorsunuz bizim ligimizde hakemlerin kafasında oyuncular, Erman Toroğlu'nun yönlendirmelerine göre şekilleniyor. Buna göre bazı oyuncular önceden mimli olup, ne yaparlarsa yapsınlar hakemlere yaranamıyorlar. Bazı oyuncular ise, sevimli - zararsız addedilip, ona göre itimas zincirinde yerlerini alıyorlar. 

Alex de Souza da bunlardan biri. Çok takdir ettiğim, Fenerbahçe'lilerin yeterince kıymetini bilmediklerini düşündüğüm ve saha dışında tam bir beyefendi olan Alex, saha içinde ise zor anlarda çoğu zaman kendini kaybedebiliyor.. ve bu anlarda artık klasikleşen hareketini sergiliyor.. Rakip oyuncuya, adeta ayağını kırmak istercesine, tabanıyla basıyor Alex.. Bunu her sene en az 3 kez yapıyor, ancak henüz bir kırmızı kart görmüş değil. 

Beşiktaş'ın şampiyonluk görüntülerine yer verilmesinden ötürü, Alex'in bu aynı hareketi Trabzonsporlu Giray'a yaptığı pek gündeme gelmedi yine..Oysa maç 1-1 iken bu harekete çıkmayan kırmızı kart belki de gelecek sene Trabzonspor'un Şampiyonlar Liginde oynayamamasına sebep olacak.. 

Üzerine su sıçrattı diye Galatasaraylı oyuncuyu direk kırmızı kartla atan hakemlerin yer aldığı bir ligde, çok da şaşırtıcı değil aslında. Ama biz yine de, ezber bozmak, tarihe bir not düşmek adına yazalım. Gelecek sene Alex aynı hareketi yaptığı zaman tekrar hatırlarız..

0 yorum: